Plan sigurnosti vode (Water safety plan - WSP)

Plan sigurnosti vode (Water Safety Plan – WSP) je najefikasniji način osiguranja isporuke zdravstveno ispravne vode za ljudsku potrošnju. WSP podrazumijeva procjenu i upravljanje rizicima u vodoopskrbnom sustavu od vodozahvata do mjesta isporuke.

U Republici Hrvatskoj, obveza uspostave Plana sigurnosti vode propisana je Zakonom o vodi za ljudsku potrošnju (NN 30/23).

 

Prema navedenom Zakonu, Plan sigurnosti vode su obvezni uspostaviti:

- javni isporučitelji vode za ljudsku potrošnju koji isporučuju u prosjeku više od 10 m3 vode dnevno ili opskrbljuju više od 50 osoba,

- subjekti koji isporučuju vodu putem plovila za prijevoz vode (vodonosci) te pomorskih plovila koja desaliniziraju vodu i prevoze putnike.

 

Rokovi za uspostavu Plana sigurnosti vode:

- do 01. siječnja 2025. - isporučitelji vode koji isporučuju više od 1000 m³ vode za ljudsku potrošnju dnevno ili opskrbljuju više od 5000 stanovnika,

- do 12. siječnja 2029. - isporučitelji vode koji isporučuju manje od 1000 m³ vode za ljudsku potrošnju dnevno ili opskrbljuju manje od 5000 stanovnika.

 

NAŠE USLUGE

Usluga obuhvaća poslovno savjetovanje u svrhu sustavne implementacije Plana sigurnosti vode u operativno postupanje i poslovanje uz integraciju s postojećim sustavima isporučitelja vode za ljudsku potrošnju.

Reference

Ova internet stranica koristi kolačiće (tzv. cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti. Saznaj više