Sudjelovanje u bilateralnom projektu "Nutricionistički i sigurnosni aspekti hrane kao element unapređenja turističke i ugostiteljske djelatnosti"

U mjesecu listopadu započinjemo s aktivnostima na bilateralnom projektu Republike Hrvatske i Crne Gore "Nutricionistički i sigurnosni aspekti hrane kao element unapređenja turističke i ugostiteljske djelatnosti" . Nositelji projekta su Fakultet za menadžment u turizmu i ugostiteljstvu Opatija i Fakultet za turizam i hotelijerstvo u Kotoru. Mješovito povjerenstvo za znanstvenu i tehnološku suradnju između Republike Hrvatske i Crne Gore, nakon provedenoga postupka evaluacije 37 projektnih prijedloga koji su u skladu s kriterijima natječaja bili prijavljeni u obje države i ispunjavali sve formalne uvjete, odabralo je za sufinanciranje devet novih projekata u trajanju od dvije godine. Tom prilikom potpisan je i Protokol o znanstvenoj i tehnološkoj suradnji između Republike Hrvatske i Crne Gore za 2017./2018. godinu. Natječajem je predviđeno sufinanciranje troškova putovanja i boravaka hrvatskih i crnogorskih znanstvenika u cilju provođenja zajedničkih dvogodišnjih projekata iz sljedećih zajednički dogovorenih prioritetnih područja, a to su: biologija mora, neurobiologija morskih organizama, poljoprivreda, seizmologija, veterinarska medicina, prehrambena tehnologija, kemijska tehnologija, računarstvo i ICT, ekologija, turizam, energetika te društvene i humanističke znanosti.

Reference

Ova internet stranica koristi kolačiće (tzv. cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti. Saznaj više